Пореден ден, в който около 112 военнослужещи с 28 единици техника от Сухопътните войски, оказват помощ на населението и се борят да овладеят бушуващите пожари в различни части на страната заедно с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", служителите на горските стопанства в страната и доброволци, в областите Благоевград и Хасково.

Нова група от 19 военнослужещи с 3 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград се включиха в погасяването на пожара край село Сенокос.

За пореден ден 22 военнослужещи с 8 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград под ръководството на старши лейтенант Иван Дуков продължават борбата с огнената стихия на българо-гръцката граница в планина Славянка.

18 военнослужещи с 5 единици техника от 78-ми батальон за осигуряване – София с ръководител капитан Александър Василев продължават с гасенето на големия горски пожар в района на село Кърпелево, Община Струмяни, в планина Малешево.