Военно окръжие ІІ степен – Ямбол Ви информира, че до 22 март 2022 г. съгласно заповед на командира на Сухопътни войски №ЗРД-160/10.02.2022 г. се приемат документи за обявените 200 (двеста) вакантни длъжности за ВОЙНИЦИ във военни формирования от състава на Сухопътни войски, от които 15 (петнадесет) за гарнизон Ямбол. Това съобщиха от Община Ямбол.

Вакантните длъжности са следните:

- във военно формирование 52590 – Ямбол - вакантни длъжности за – младши оператор по комуникационни системи, младши разузнавач, помощник-гранатометчик, автоматчик, радиотелефонист, номер от разчет на самоходна минохвъргачка, номер от разчет на тежка гранатохвъргачка, младши мерач на тежка гранатохвъргачка.

- във военно формирование 54100 – Ямбол вакантни длъжности за артилерист-разузнавач, линеен надзорник със свидетелство за управление на МПС категория "С“, радиотелефонист, топогеодезист, подавач в разчет на самоходна гаубица.



Изисквания към кандидатите:

- да имат средно или по-високо образование по специалността, за която кандидатстват;

- към датата на приемане на военна служба да не са навършили 40 години;

- да са годни за военна служба;

- да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;

- срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;

- да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание "уволнение"

- лицата отговарящи на чл. 141, ал. 6 от ЗОВСРБ да не са минали повече от 10 години от датата на освобождаването им от военна служба (кадрова военна служба) към датата на подаване на заявлението и не по-възрастни от 41 години за упражнилите правото си на пенсия и не по-възрастни от 44 години за неупражнилите правото си на пенсия;

- да покриват нормативите за физическа годност, определени с МЗ № ОХ–370/02.05.2018 г.;

- да са психологично пригодни.

Допуснатите кандидати ще бъдат уведомени писмено за часа, датата и мястото на явяване за участие в конкурса на посочения от тях адрес за кореспонденция или е-mail.

Конкурсът ще се проведе за времето от 21.07.2022 г. до 02.08.2022 г.

При равен бал на по-предно място се класира кандидат, подписал договор за служба в доброволния резерв.

За справка и повече информация - Военно окръжие ІІ степен – Ямбол, гр. Ямбол, ул. "Търговска" № 11, тел. 046 66 22 56 и 046 66 16 99.