Община Каварна и Регионален клуб "46-и пехотен Добрички полк" към Национално дружество "Традиция" за втора поредна година ще организират военно-историческата възстановка "Защитата на Каварна – подвиг и мъжество", посветена на героизма на защитниците на крайморския град в горещите юлски дни на 1877 г.

На площада пред храм "Св. Успение Богородично" жителите и гостите на морския град ще могат да се пренесат 146 години назад, когато предците ни с оръжие в ръка са бранели правото си на свобода и достойнство. За последните 10 години предстоящата възстановка е четвърта. В нея ще се включат над 90 участници от регионалните клонове на НД "Традиция" в Добрич, Велики Преслав, Априлци-Троян-Севлиево, Златица, София, Казанлък, Варна, Шумен и военноисторическите клубове "Възраждане" – Търговище, "Миноносец "Дръзки" – Варна и Жива история – Шумен.

Военно-историческата възстановка ще започне в 19:00 часа на 22 юли, в събота следващата седмица. "Да почетем заедно славните дела на предците ни и да припомним на съвременниците за героизма на тогавашните добруджанци, опълчили се на вековния тиранин, за да защитят имота си и живота на близките си", приканват организатори и участници в събитието.