Над 60 доброволци, 80 служители на ПБЗН и над 30 единици техника участват в локализирането на пожара между общините Калояново и Хисаря, предаде репортер на "Фокус". Това съобщи на брифинг главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, който пристигна на място.

Сигналът е получен около 12.15 часа за това, че има четири пожара в полски райони и в землищата на Песнопой и Михилци. Екипи на пожарната са се отправили на място, незабавно е поискано от МО и включването на два хеликоптера, поясни главният секретар.

Към настоящия момент ситуацията е овладяна, пожарът се разразява в гориста местност. Но там няма изградени горски пътища и друга инфраструктура. Касае се за височинен пожар, където няма възможност да се качат пожарникари. Но няма опасност за хората и имуществото им близо до пожара.", каза още главният секретар.

Обезпокоителното е, че наблизо има военен склад, с бутилки с въглероден диоксид. Направено е необходимото, за да не се допусне пожарът да достигне дотам. 

Очаква се булдозер, който да почисти пътят до там. Пожарът е върху терен от 2000 дка и със сигурност се очаква още да се разрасне. 

За това способства вятърът и иглолистният масив, който затруднява действията на огнеборците. Военните също помагат, а хеликоптерите гасят непрекъснато.