Водни препятствия се образуват по пешеходните пътеки след всеки дъжд във Варна, видя репортер на "Фокус".

Хората участват в своеобразен "Сървайвър", като хем трябва безопасно да пресекат, хем да бързат да не бъдат опръскани от коли, хем да си пазят крачолите от голямата локва, хем да не цопнат в нея...

Масово телевизиите отразяват само затънали коли в дъждовете, а за нас - обикновените пешеходци, ни дума, ни вопъл, оплакват се варненци.

Положението е повече от трагично, тъй като често - я възрастни хора, я майки с деца, се опръскват, мъчейки се да прескочат локвите, образували се върху "зебрите", но не успяват и се опръскват с вода и кал, разказаха продавачи в магазини край пешеходните "зебри", които след всеки дъжд гледат една и съща картинка - "изкъпани" пешеходци.

Крайно време е да се вземат мерки и пешеходните пътеки да бъдат повдигнати. Така хем по-тях няма да се образуват локви, хем шофьорите ще намаляват скоростта, предлагат варненци.

Трите снимки от колажа ни са заснети в един район, близки една до друга улици. Това само потвърждава факта колко е голям проблема, тъй като такива локви има почти на всяко кръстовище по време и след дъжд във Варна.