Трима души бяха задържани след срутването на таван в сватбен салон в Кърджали по време на тържество. Разследването трябва да установи причината за инцидента, при който пострадаха 20 души. Темата коментира пред NOVA говорителят на Районна прокуратура – Кърджали Петя Чотрова.

"Минал е един ден от разследването, но само вчера са разпитани над 70 човека в качеството на свидетели", каза Чотрова. По думите ѝ вероятната причина за срутването на гипсокартона е натрупването на вода заради обилен дъжд.

"Ако е имало пропуски с изграждането, проектирането и пускането в експлоатацията на сградата, както и нейното стопанисване, ще бъде установено в процеса на разследването", поясни тя.

Повторен оглед с помощта на дрон ще даде допълнителна информация за конструктивните проблеми на сградата и влиянието на метереологичните условия. Сградата е пусната в експлоатация през 2020 година.

"Все още съм под стрес, дано отмине, защото ме чакат още младоженци, трябва да си купя нова техника", сподели водещият на сватбата.