По предложение на звено "Общинска полиция“ комисията гласува поставянето на пътни знаци В 27 (за въвеждане на забрана за престой и/или паркиране в пътен участък) на ул. "Мир“ след бул. "Христо Смирненски“ към стария хлебозавод. Мотивите са редовно спрелите на платното за движение пътни превозни средства. В тази част на ул. "Мир“ минава маршрутът на автобусна линия 13/32 и паркираните автомобили затрудняват движението, ограничават широчината на платното и възпрепятстват разминаването, смятат членовете на комисията.

В тази връзка те напомнят на гражданите, че паркирането и спирането дори за кратко на уличното платно е забранено и всички нарушители подлежат на санкции. Подобни нарушения създават напрежение сред гражданите, най-вече в пиковите сутрешни часове, отчитат от комисията. За пример бяха дадени улиците "Евлоги Георгиев“ и "Дубровник“, където има няколко учебни заведения и сутрин родителите спират на платното, за да изпратят децата си на училище или детска градина. Разминаването на автобусите при тази ситуация е невъзможно, алармираха членовете на комисията.

Експертите ще разгледат и предложение за въвеждане на мерки за обезопасяване на движението на автобусите и безопасността на чакащите пътници на спирка "Ученически комплекс“. Причината е ежедневно струпване на десетки ученици от две варненски училища – IV ЕГ "Фредерик Жолио – Кюри“ и Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии "Д. И. Менделеев“ след края на учебните часове, което създава предпоставки за инциденти.

От комисията напомнят, че гражданите могат да подават аргументирани предложения към комисията по повод безопасността на движението. Предложенията се приемат в деловодството на Община Варна. Препоръчително е те да бъдат придружени и от снимков материал, който да изяснява ситуацията.