Тази година Община Ловеч ще отбележи събитието “Спортист на годината“ и "Треньор на годината“ по нетрадиционен начин – с празник на спортните клубове, съобщиха от общината.

Досега ежегодно спортистите се отличават с наградата през месец януари.

За 2022 г. обаче има промени. Предвид усложнената епидемиологична обстановка и множеството отменени и непроведени спортни състезания през изминалата година, Община Ловеч реши, съвместно със спортните клубове, да проведе събитието на 17 май 2022 г. - Ден на българския спорт.

Планира се на спортния празник да бъдат отличени и поздравени водещите треньори и състезатели от спортните клубове в града. На церемонията клубовете ще демонстрират спортно майсторство. Всеки клуб ще представи видео с най-значимите и запомнящи се моменти от състезанията и ще сподели радостта от постигнатите успехи.

По този начин събитието ще представи пред широката общественост дейността на спортните клубове и ще допринесе за популяризиране на техните състезатели и треньори, както и видовете спорт, които се развиват в Ловеч. Целта е техните постижения да бъдат представени, за да увличат последователи сред подрастващите, и да се покаже, че в град Ловеч въпреки трудностите се съхраняват и развиват традициите в спорта.