С поредна вандалска проява осъмна Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. Този път недоброжелатели посегнаха на розите, засадени в специални саксии пред Общината. От общо 14 съда, в които имаше цветя, сега пълни са само четири. От останалите, растенията са отскубнати. За това алармира кметът Добромир Добрев.

"Това не е единичен случай. Много често след като на определени места в града - в саксии, кашпи или паркове бъдат засадени нови цветя, само няколко дни, а често и още на другия ден, част от цветята да ги няма“, обяснява в профила си във Фейсбук градоначалника.

В своята публикация той припомня и, че работниците от Общинското предприятие "Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване“ освен да засаждат цветя, косят, поливат, ангажирани са с входно-изходните артерии на града, парковете и зелените площи, междублоковите пространства, работят и по сигнали на граждани.

"Нека да пазим това, което имаме и да уважаваме труда на хората, които го създават“, призовават от местната администрация в железничарския град.

"Фокус“ припомня, че в края на май от Общината се оплакаха, че горнооряховчани са оставили в пълна мизерия обновения Летен театър в града след концерта за откриването му. Тогава отново имаше призив да се пази общинската собственост, който очевидно не е достигнал до тези, към които бе отправен.

Луиза ТРАНЧЕВА