Състоянието на "Градски транспорт“ ЕАД скара днес кметът на Варна, Благомир Коцев и Христо Димитров, председател на ОбС. На състоялия се днес брифинг в община Варна, двамата си подхвърлиха реплики на висок тон, след което кметът Коцев напусна залата и прекъсна разговора. 

По-късно, Благомир Коцев написа: "Независим финансов одит на всички общински дружества, чиито ръководства се назначават от Общинския съвет - това обявихме днес на пресконференция. Тази новина предизвика реакцията на принципала на тези дружества, която виждате във видеото. Именно Общинският съвет, а не кметът, назначава ръководствата им. Но кметът отговаря да пази публичния интерес.

Ред във финансите ще има, той ще важи за всички дружества и ще се пази интересът на хората. Ничий друг интерес! Само така ще има достатъчно пари и справедливост и за шофьорите, и за работниците, и за всички групи в обществото. Ние като кметски екип сме длъжни да прекратяваме течове, там където одитите установят, че има такива.

Обърнете внимание на самопризнанието на председателя на Общинския съвет, че ръководството на едно общинско дружество били "професионалисти, но не в менажирането". Така де, нали и това самопризнание е аргумент да започне ревизията."

Видеото от брифинига бе публикувано на официалния профил на кмета Коцев в социалните мрежи.