Порой удави Белослав ранните часове на деня. По думите на жителите, силният дъжд е бил придружен с градушка. 

Много улици в града са потънали в кал, причина за това е и прелялото дере на ул. "Иван Вазов", разказват жители.

"На вниманието на г-н Иванов, кмет на гр. Белослав и всички оптимисти, които в годините ме убеждаваха как дерето на ул. "Иван Вазов" не може да прелее, очаквам ви с ботуши и лопати!", ядосано каза жителка на Белослав.

Зоната на пораженията за които се обявява частично бедствено положение е района на открития отводнителен канал по протежението на ул.“Иван Вазов“ и района на дере в кв.“Акациите“, съобщават от Община Белослав.

В резултат на интензивния валеж значително се е повишило нивото на водите в отводнителния канал. Пропаднали са големи земни маси, наноси от сухи треви и клони, избуяла растителност – храсти, дървета, както и нерегламентирано изхвърлени строителни материали. Всички те са затруднили значително проходимостта на канала. Тези обстоятелства са довели до почти пълното разрушаване на рибния пазар. Поройният дъжд е запушил дерето, от което водите се оттичат към Плавателен канал 2. Това е причинило наводнения в жилищни сгради.

В резултат на проливните валежи е настъпило рязко и драстично повишаване на водното ниво на водите, протичащи през дерето в кв.“Акациите“. Това е причинило заливане на прилежащите дворове. Засегнати са множество частни имоти и сгради в тях.