Уникален спектакъл се проведе в навечерието на Празника на плодородието в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. "Картините на Майстора оживяват под Хисарлъка“ беше дело на сдружение "Дебют“, а в спектакъла се включиха Танцова формация "Партньори", Школа "Новите майстори" и Формация "Фолк-арт". Кюстендил посрещна своите гости по най-българския начин, чрез творчеството на най-българския художник

Събитието започна с пърформънс на "Новите майстори“, в рамките на който десетки деца изрисуваха пъстра българска черга, превръщайки я в част от художественото оформление на празника. Чрез средствата на танцовия театър младите момичета от студио "Дебют" "съживиха" картините на Владимир Димитров - Майстора на сцената в парка пред Художествената галерия, а пъстрата българска картина бе брилянтно допълнена от гласовете на талантливите певици от Формация "Фолк арт" и танцовите стъпки на Танцова формация "Партньори-Кюстендил".

Студио "Дебют“ показа, че изкуството не познава граници, събирайки  в своя спектакъл талантливи художници, певци и танцьори, за да предложи на зрителите едно неповторимо изживяване. Пред храма на Майстора зрителите имаха възможност да се насладят на пленителни вокали, качествени хореографии и изключителни визуални ефекти. Сцената оживя пред очите на гостите, които се потопиха в красивата магия от картините на големия български художник Владимир Димитров – Майстора.

Венцеслав ИЛЧЕВ