Общински транспорт Русе“ ЕАД въвежда нови разписания на градските линии и тролейбусни линии в делничните дни, които ще влязат в сила от 12 август.

Промените са във връзка с редица анализи и наблюдения от страна на дружеството с цел оптимизиране и синхронизиране на разписанията между отделните линии и часовете на тръгване. В новите разписания са взети под внимание сигналите и желанията на гражданите за по-добра свързаност между различните зони и жилищните квартали на града.

Една от основните промени е увеличението на броя на курсовете – от 702 на 804 на ден, което представлява ръст от около 14.5%, като тази промяна ще позволи по-добро обслужване на пътниците.

Промяна има и в маршрута на автобусна линия №27, който ще бъде удължен. От 12 август началната и крайната спирка на линията ще бъде бл. 48 в кв. "Дружба 3“, вместо досегашната спирка на Обръщалото в същия квартал.

Разписанията в почивните дни са в процес на разработване, като те също ще бъдат оптимизирани за по-добро обслужване на гражданите. Информация за тези промени ще бъде съобщена своевременно на официалните сайтове на  "Общински транспорт Русе“ и Община Русе.

Новите разписания в делничните дни ще бъдат достъпни на интернет страницата на общинското дружество от утре, 10 август, а на сайта на местната администрация и на информационните табла на спирките – от понеделник, 12 август.