Три фирми са получили покани да участват в обществената поръчка за строеж на нова детска градина в кв. "Картала“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Това са "Стима“ ООД, "Планекс Инфраструктура“ ЕООД и "Рендстой“ ЕООД. Интересното е, че първите първите две участваха и в предходния конкурс, който беше прекратен заради неподходящи оферти през декември.

Крайният срок, в който сега компаниите могат да подадат проектните си предложения е 9 февруари, като провеждането на преговорите ще се случи на 12 февруари в заседателната зала на Община Велико Търново. Поредността с допуснатите участници ще се определи чрез жребий, на който могат да присъстват техни представители.

Новата детска градина във Велико Търново, която е с административен адрес ул."Мальовица" 10, ще струва 3 311 254,09 лева с ДДС. Финансирането вече е осигурено.

Средствата са от Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 година, а при необходимост ще бъдат вложени собствени бюджетни средства на Общината.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи следва да е не по-кратък от 180 календарни и не по-дълъг от 210 календарни дни. Той ще започне да тече след избор на изпълнител и подписване на договор.