И на тези предсрочни парламентарни избори, както и на предходните няколко вота, кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Николов е водачът по преференции във Великотърновска област. Това показва справка на “Фокус". Николов, който беше трети в листата, е събрал 2551 персонални гласа, което го поставя на първо място и измества от там проф. Костадин Ангелов /2543 преференции/, който става втори, а Росица Димитровс е трета с 1933 преференции.

Димитър Николов е медиен издател, като притежава няколко сайта и вестник. Росица Димитрова е бивш заместник-социален министър и директор на Дирекция “Социални дейности" в Община Велико Търново.

Първият губи своята позиция и в листата на ДПС-Ново начало, тъй като вторият - Гюнай Далоолу е събрал 932 преференции. Така той измества Йордан Цонев.

С близо 2000 персонални гласа е и водачът на “Възраждане" Ангел Янчев, като над 1000 има и първият в листата на “Има такъв народ" - проф. Анфрей Чорбанов - 1084. По над 1000 гласа имат и първите двама в листата на ПП-ДБ - Людмила Илиева /1093/и Йордан Терзийски /1034/. Сред първенците е и Марияна Бояджиева от БСП - Обединена левица с 1063 гласа.