Шестима от общо деветте пълни отличници и на двете матури във Великотърновска област са от Професионалната езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново. С това се похвалиха пред "Фокус“ от школото.

Учебната година в училището приключва с успех Много добър 5,28, като 70 от 127-те абитуриенти завършват с успех над 5.50. Много добър 5.23 е успехът на випуска дванадесетокласници от държавните зрелостни изпити.

Според статистиката на електронния дневник 38% от младежите във всички паралелки завършват с успех над 5.50. По време на учебния процес учителите са поставили близо 103 000 оценки.

"Изпращаме изключително динамична и успешна година“, обобщи в последния учебен ден директорът на гимназията Смилена Тодорова.

Две лауреатски звания и 7 отлични оценки са донесли от национални олимпиади възпитаници на ПЕГ. Лауреатско звание и пет отлични оценки са получили ученички в националната олимпиада по испански език – Петя Узунова, Магдалена Бонева, Лили Бояджиева, Мария Иванова и Елена Иванова. Лауреат по немски е Ана Орманжиева. Знанията на Лили Бояджиева по история и цивилизации бяха оценени с 5.75, а с много добър 5.25 на Миглена Сариди.

През учебната 2023/2024 ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров“ бе удостоена с наградата на Oбщина Велико Търново "Колектив на годината“.