Най-после и Варна ще има своето първо събитие с почитатели на електрическите тротинетки! Състезания, майсторско каране, забавни игри с куп награди и образователни сесии очакват в "Епична битка“ почитатели на новото превозно средство над 16-годишна възраст. Стартовете са на 1 септември 2024 г.в 18:00 ч. в Морската градина под Пантеона.

Организаторите са подготвили както зрелищна надпревара, така и много полезни съвети за рисковете в града и безопасното каране. Ще има демонстрации как да се погрижите за своята електрическа тротинетка, за да ви служи дълго време и да осигурява безаварийно каране. Водещ на събитието е чаровният и обичан варненски певец Свет Георгиев, познат от тв-формата "Гласът на България“.

Публиката ще се запознае с регламентите за каране на електрически тротинетки в града, а също – как каращият да пази себе си и останалите участници в движението. Този вид зелен транспорт ще навлиза все повече в града, защото спестява грижи с паркирането и не отделя вредни газове във въздуха. Затова притежателите на ел.тротинетки трябва да са добре подготвени, смятат организаторите. Ф