Редица събития са част от културния календар на Великотърновска община днес, предаде кореспондент на "Фокус“. Всички жители и гости на старата столица могат да разгледат мобилната изложба, която представя археологическите проучвания, извършени в региона през 2023-а година. Експозицията е на Регионалния исторически музей в града, подредена е на таблата пред факултета по изобразително изкуство на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ и в нея можете да видите най-ценните и атрактивни находки от миналата година.

Днес Областна администрация отбелязва своята 25-годишнина. Тържеството ще е в Гербовата зала на институцията и започва в 10:30 часа с водосвет за здраве. След това ще има и дискусия с участието на бившите областни управители на тема: "25 години Областна администрация Велико Търново - минало, настояще, бъдеще“. Ще бъде открита и изложба, посветена на 170-годишнината от рождението на Стефан Стамболов, която посетителите на ОА ще могат да разгледат през целия ден.

В 15:00 часа в читалище "Напредък 1884“ в Килифарево ще бъде открита друга експозиция – на декупажни бутилки за вино, изработени от участниците при Клуба за квилинг и декупаж. В 15:30 часа на същото място ще има работилница за мартеници.