Между няколко коледни прояви могат да избират жителите на Велико Търново днес, предаде кореспондент на "Фокус“. Всички събития са част от декемврийския културен календар и са с вход – свободен. 

В 17:30 часа в голямата зала на Община Велико Търново започва Коледният концерт на формациите към читалище "Седми юли“. Публиката ще може да се наслади на много песни, танци, рецитали и български обичаи. Ще има и приятни празнични изненади.

По същото време, но на Коледния базар в центъра на града ще има друг концерт – на Вокална група "Пролет“ към читалище "Светлина 2021“.

Половин час по-късно от 18:00 часа на същото място започва Коледният концерт на възпитаниците на Детско естрадно студио "Румина“, част от които само преди дни се върнаха с цели пет награди от Коледен конкурс в Букурещ. Младите изпълнители са подготвили български, чуждестранни и много празнични песни.

Последният концерт днес започва в 19:00 и ще е в Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“. На сцената ще се изявят музикалнтите от "Биг Бенд Велико Търново“, заедно със своя диригент Михаил Йосифов и Велека Цанкова.