Комисията за защита на конкуренцията се произнесе в полза на община Пловдив по трите жалби на фирмата, която оспори процедурата за реконструкцията на кино "Космос“ в Пловдив. Това е станало на 26 юли, съобщи за Plovdiv24.bg зам.-кметът по "Култура, археология и туризъм" Пламен Панов

"Разбира се, сега има един 14-дневен срок, който тече, защото самата фирма, която жали, има право да обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията във Висшия административен съд (ВАС). Силно се надяваме да не жали във ВАС и след като изтече този 14-дневен срок, ние да можем да подновим процедурата по обществената поръчка, която между другото е на своя финал", поясни Панов.

По думите му остават не повече от 5-6 дни, които удължават срока след всяка  жалба. Така че се очаква скоро да започне оценката на самите подадени оферти, колкото и да са те.

"Надяваме се с пълна сила, за мен това, което е хубаво, ползотворно, е че тези решения на Комисията за защита на конкуренцията показват една все пак добре подготвена обществена поръчка, която бе достатъчно прозрачна и всъщност тя устоява на този етап на коментарите, след тези жалби, които се отправят. И искрено се надявам да няма повече жалене, разбира се", каза Пламен Панов.

Както Plovdiv24.bg вече писа фирмата, която жали е "Ринекс - М" ЕООД, със седалище в село Корница, община Гоце Делчев. Фирмата има само един служител и оборот от 464 000 лв. за 2021 г. Едноличното дружество с ограничена отговорност е на Ибраим Бялков. А предметът на дейност е покупка на стоки или други вещи с цел препродажба и продажба на стоки от собствено производство.

Съмнение буди фактът как точно тази фирма се кандидатира за изпълнител на големия проект за кино "Космос" в Пловдив, където стойността на обществената поръчка е за 9,9 млн. лева.