Висока е избирателната активност в общините на Видинска област към 11 часа, предаде репортер на "Фокус“. Най-ниска е в община Видин-14,44 на сто, най-висока в община Бойница - 29,57 на сто от имащите право на глас, съобщи за "Фокус“ председателят на Общинската избирателна комисия в Бойница. В най-малката община на Видинска област към този час са гласували общо 220 избиратели от общо 744 имащи право на глас по избирателни списъци.  Избирателите в общината гласуват в 5 секции и избират общински кмет между двама кандидати,  и общински съветници от общо 27 кандидати, регистрирани в четири листи на партии и коалиции.

Към същия час висока е избирателната активност и в община Макреш е 28 на сто в община Грамада е 27 на сто. И в двете общини избирателите си избират кмет от между двама кандидати.

В Община Чупрене към 11 часа активността е била 28,58 на сто от имащите право на глас, в Община Ново село е 29,13 на сто, в община Кула е 24 на сто и в Община Брегово е 27,88 на сто.

В община Белоградчик активността е 21 процента, в община Димово е 26,8 на сто и в община Ружинци са гласували 25 на сто от имащите право на глас към 11 часа.

Данните са активността на избирателите са подадени от Общинските избирателни комисии.