Виртуален център за насърчаване на трудовата заетост в пограничния добруджански регион Добрич-Констанца е създаден и работи по проект на Община Каварна. Това съобщи Диана Стефанова, специалист в отдел "Информационно и техническо обслужване“ в Община Каварна, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Центърът ще спомага и за създаване на връзка между работодатели и работници.

Чрез него работодатели (физически и/или юридически лица), представители на фирми от туристическия сектор могат да обявяват свободни работни места в пограничния регион (област Добрич – България и окръг Констанца – Румъния). Електронният му адрес е: https://tourism-jobs-robg.com/ .

Община Каварна е водещ бенефициент в успешно изпълнен проект "Подобряване на условията за заетост на младите хора в сектора на туризма“, одобрен в рамките на програма ИНТЕРРЕГ VA Румъния - България по договор за безвъзмездна помощ от 2017 г. Проектът е реализиран в партньорство с Университета "Овидиус" в град Констанца и Асоциация "Парньори 2000“ в Кълъраш, Румъния. Морската община е отворена за съдействие да бъдат обявени свободни работни места от местния туристически бизнес.

Жулиета НИКОЛОВА