"Носете в сърцето си традициите на нашата гимназия! На колегите пожелавам вдъхновение, а то стои до тях в този ден. На децата пожелавам здраве и постоянство, а на родителите сила и търпение. Благодаря, че сте част от Математическа гимназия "Акад. Кирил Попов“. Добре дошли и на добър час!“. Така с емоционално слово директорът на Математическа гимназия Веселина Карапеева откри новата учебна година и пожела успех на преподавателите, учениците и родителите.

Доц. Митко Шопов сподели, че има нещо във въздуха на гимназията, което сплотява всички преминали през нея. Негова бе и привилегията да връчи поздравителен адрес от ръководството на ТУ София - филиал Пловдив. "Бъдете здрави и ентусиазирани за нови знания, бъдете двигател на прогреса в обществото. Първият учебен ден е наситен с много очаквания, емоции и мечти. Желая на всички много нови предизвикателства и постигнати цели.“, пожелават от висшето училище.

По традиция своите приветствия поднесоха и встъпващите за първи път в редиците на възпитаниците на математическата гимназия. От името на петокласниците слово произнесе Бистра Златанова, споделяйки, че вярва, че и учители, и родители ще се радват и гордеят с постиженията им. Стела Желева от 8А честити празника от името на осмокласниците, като призова за доверие към учителите, които ще са подкрепа и опора на учениците, а те да бъдат успешни и добри хора, да не забравят, че всеки има нужда да бъде ценен такъв, какъвто е.

Йоана Станева от 12 А сподели, че е развълнувана от последния си първи учебен ден и припомни на съучениците си как преди седем години са прекрачили прага на гимназията. "Ще съм вечно благодарна, тук се създават прекрасни спомени, приятелства, принадлежност към една общност“, благодари на учители и приятели дванадесетокласничката.

1203 ученици прекрачиха в първия учебен ден прага на Математическата гимназия. А развълнувани родители и деца огласиха с аплодисменти всеки един от класовете, водени от класните им ръководители, за първия учебен час за новата 2024/2025 година