Над 20 са производителите, които ще участват във Фермерския пазар във Велико Търново на 20 януари, предаде кореспондент на "Фокус“. Има и една изцяло нова изба, която за пръв път ще представи продукцията си на сергиите в кв. "Бузлуджа“. Клиентите ще намерят бели вина от Мускат и Врачански мискет, розе – от Каберне фран и Каладок, червено вино от Сира, Каберне, Мавруд, Мерло и други.

На щандовете ще откриете още мед и пчелна дъвка от град Искър, от Велико Търново, от село Масларево и от къде ли още не; тахани, фъстъчено масло и кремове от ядки от Хисаря; сладки картофи, зрял лук, зеле, зелени салати, лук, чесън, тиква, картофи, червен пипер; мляко, млечни продукти и телешки мезета от село Лесичери; домашни сладки от пекарна във Велико Търново; билкови мехлеми и кремове от Елена; биволски и краве млечни продукти от град Левски; сирене и кашкавал от село Градище; орехи, лешници и студено пресовано масло от Главиница; сушени сливи, нектар, мармалади и конфитюри; туршии; билкови смеси и тинктури, както и прясно изпечен хляб.

Фермерският пазар във Велико Търново се проведе за пръв път през август 2023-а и от тогава всеки уикенд събира хиляди жители и гости на града, които залагат на родни продукти за трапезата и домовете си.