Положително е, че и БСП се присъединиха към разговорите. И общо е мнението, че на 25 януари трябва да намерим решение. Това заяви след срещата в СОС Вили Лилков от "Синя София", предаде репортер на "Фокус". Той повтори пак техните предложения: "Избор на председател временно до приемането на бюджета. Второ - структуриране на постоянните комисии на Общинския съвет на квалитетен принцип, в зависимост от представителството на всяка политическа сила. Трето - кметът да внесе програма за управление, реформи и структура на  общинската администрация. 

Четвърто - Общинският съвет да започне работа, по така нареченото, изготвяне на оперативната работна програма. И да започнем вече да отхвърляме работата, която се е натрупала, като преписки, доклади към Общинския съвет, както и кметът да започне да отговаря на традиционните въпроси на граждани и общински съветници.

Това време до приемането на бюджета, след което временният председател ще подаде оставка, ще даде възможност на политическите сили да продължат преговорите за евентуално съставяне на коалиционно мнозинство, което да поеме управлението на столицата. Ротационното председателство се отхвърля от повечето политически сили. Това е рамката, в която трябва да влезем, тъй като в момента е явно, че коалиционно споразумение за поемане на управлението на София не може да се постигне. Това е нашето предложение на “"Синя София" и на Карлос Контрера".