"На днешната среща за пореден път се показа, че в СОС (Столичен общински съвет) е сформирано общество по икономически интереси, като образуващ елемент на това общество е ПП "ГЕРБ", заяви Вили Лилков - Общински съветник от "Синя София", предаде репортер на "Фокус".

Той добави, че провалът на днешната среща показва безотговорно отношение към работата на Общинския съвет от съветниците на останалите партии. "СОС от близо година не може да се фокусира върху решаването на сериозните проблеми на град София и това е сигнал, че трябва да започнем много сериозно да работим в Общинския съвет, за да може той да намери фокус в работата". 

Един от членовете на "Синя София" добави, че целят нито да са търговци, нито инвеститори. Той даде пример с "Топлофикация София ЕАД", която е губеща, а всички други частни топлофикации в държавата са печеливши. "Когато се назначават партийни служители в тези дружества, те никога няма да излязат на печалба. Тези пари се превръщат в "хранилка" за определени партийни каси и ще отидат там, където не им е мястото. Мястото на парите е да работят за нас, за София", добави той.