Протестът пред Съдебната палата в Пловдив се трансформира в шествие по главната улица на града, предава репортер на "Фокус". Хората показват огромната си подкрепа за Дебора, но също така изразиха категоричното си недоволство от начина, по който функционира правосъдната система в България.

Множеството скандира "Искаме затвор", визирайки опасността насилникът да не получи адекватна присъда. Пред съда по-рано днес протестиращите поискаха и оставката на съдия Татяна Гьонева от Окръжен съд - Стара Загора, която бе докладчик по първото дело за мярката за неотклонение на Георги Георгиев, обвиняем за обезобразяването на 18-годишната си приятелка с макетно ножче. Съдебен състав от трима души го пусна на свобода тогава, като окачестви деянието му като лека телесна повреда. 

По-рано днес съдът наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража на Георги Георгиев. Защитата заяви, че ще обжалва решението. Заседанието продължи 2 часа и половина, а журналисти не бяха допуснати.

26-годишният мъж е обвинен в посегателство срещу 18-годишната му бивша приятелка. Тя е със счупен нос и 400 шева по тялото, след множество порезни рани с макетно ножче.