Виенска класика е акцентът тази година в Седмицата на камерната музика, която започва в Добрич. В програмата на музикалното събитие са включени произведения на Хайдн, Моцарт и Бетовен. Това съобщи д-р Емилия Баева, зам.-кмет "Хуманитарни дейности“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Поканените за участие музиканти са имена, които чертаят високото ниво на камерната музика в България.

Седмицата на камерната музика на името на композитора Константин Илиев ще се проведе в дните от 26 до 30 април. Всички концерти са в Огледална зала "Нели Божкова“ от 18,30 часа. Днес е официалното откриване на музикалното събитие от 17,00 часа с изпълнения на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Арто Чифчиян. За първи път на добричка сцена ще бъде изпълнено монументалното произведение, рядко представяно въобще в България - "Последните думи на Иисус Христос, изречени при разпятието Му“.

Цената на абонаментната карта за всички концерти е 10,00 лв., единичният билет е 5,00 лв., за учащи и пенсионери - 2 лв. Единствено на 30 април концертът ще е от 11,00 часа на открито, в Градския парк "Св. Георги“ на полянката зад Летния театър - "Концерт за малчугани и великани“. Това е един творчески проект с анимация за деца - Вълшебната арфа на Яна Дойнова. При лошо време концертът ще се състои в Огледалната зала.

Той е с вход свободен. Тази инициатива на общината се организира за втори път с идеята да бъде разширен кръгът от публика, а децата и младите хора да бъдат приобщени към красотата на камерната музика.

Жулиета НИКОЛОВА