Видинският държавен куклен театър ще представи на сцена утре вечер новото си премиерно представление "Приключенията на Светофорко", предаде репортер на "Фокус“. Премиерата на образователния куклен спектакъл е първата за новата година и той ще запознае малчуганите с правилата за безопасност на движението, каза за "Фокус“ директорът на трупата Поли Трифонова. Режисьор на постановката е Панайот Цанев, който не  за първи път работи с видинския театър. Цанев сподели, че за да образоваме децата, как да спазват правилата за движение и да ги направим по достъпни за тях, той е използвал в спектакъла много различни разбираеми изразни средства.

Най-малките ще видят на сцената много кукли, фокуси, танци, песни, има много игри с публиката и всичко това е съчетано с висок професионализъм от страна актьорите.

Сценографията на постановката е дело на Петя Ангелова и Панайот Цанев, музика- Евгени Платов. А правилата за движение пред малките палавнице ще разясняват актьорите - Теодора Абрашева, Теодор Борисов и Александър Томов.

Началото на спектакъла е на 9 януари (петък) от 18.00 ч. в салона на Държавен куклен театър-Видин.