Общинският драматичен театър "Владимир Трендафилов"-Видин е с нови попълнения в актьорския си състав. Новите в театъра бяха представени от Николай Янев, изпълняващ длъжността директор на Видинския драматичен театър, предаде репортер на "Фокус“.

Творческия сезон трупата  започва с трима млади актьори - Кирил Кирилов, Десислава Цветкова и Ивайло Петков, каза за "Фокус“ Николай Янев. Той не скри удовлетворението си, че младите колеги, току-що са завършили театралното си образование и във видинския театър ще направят първите си стъпки на професионална сцена. Допълни, че е щастлив, че успяхме да привлечем тези млади хора и да върнем в театъра Кирил Кирилов, който е един прекрасен актьор и е бил част от екипа ни преди години в периода 2014-2018 г. и този сезон отново се завръща на сцената в града. Публиката ще може да го види в ролята на Езоп..

Младата актриса Десислава Цветкова е родена във Видин, но когато е на 10 години заминава за София и остава да живее и учи там 16 години, разказа тя за себе си. Завършила е Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" и решава да се върна в родния си град, защото го обича и вижда, че хората са жадни за културни мероприятия.

Десислава Цветкова вече репетира с трупата и е създала и актьорска школа за деца и тинейджъри, като така ще даде шанс на младите и талантливи юноши да обикнат актьорската професия и да изявят своя талант.

Ивайло Петков, който е на 22 години, също е видинчанин, завършил е актьорско майсторство за драматичен театър. Познат е на публиката от участието си в телевизионния сериал "С река на сърцето“. В момента освен актьор във видинския театър той е и студент по право във Великотърновския университет, активен доброволец в Български червен кръст.

Младият актьор сподели, че "любовта му към Видин е тясно свързана с театъра, в който още на 16 години участвал в младежка театрална студия. В момента репетира и този сезон той ще влезе в ролята на Хитър Петър в постановката "Торба с хитрости", на етиопеца в "Езоп" и ще участва в спектакъла  "Няма да платим".