Обновената и превърната в културен център "Жул Паскин“ 130-годишна сграда на видинската Синагога бе огласена от коледарски песни, предаде репортер на "Фокус“. Празничният концерт на децата и младежите от Центъра за творческо развитие "Дунав“ бе истински коледен подарък за публиката, която аплодира даровитите деца на Видин.

В коледния концерт се представиха школите при Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав“, с ръководители Дилян Митов, Димитър Карчев, Дениза Тихомирова и Лора Асенова. Те пресъздадоха характерните за Бъдни вечер обичаи, изпълниха много народни песни, играха хора, посрещаха коледари и спечелиха искрени аплодисменти от публиката.

Над 50 бяха участниците в концерта, членове на различните школи на Центъра. Целта на дейностите е да бъдат създадени възможности както за творческо развитие и изява, така и за професионално насочване и обучение в желаната сфера, каза при откриването на концерта Юлияна Димитрова, директор на Общинския културен институт, към който е създаден Центъра за творческо развитие на деца и младежи през месец април тази година.

Концертът завърши с пожелание за светли коледни празници и сбъднати мечти през новата 2024 година.