Видин е домакин на второто издание на Digital4Vidin, предаде репортер на "Фокус“. Конференцията, която дава възможност пред младите хора и  бизнеса да придобият нови дигитални умения, ще се проведе на 26 ноември в залата на Общинския съвет в дунавския град.

Участието на събитието "Нови дигитални възможности“ е безплатно след предварително направена регистрация на сайта на адрес: https://digital4vidin.com/, уточняват организаторите от Internet Media Group и Европейската асоциация на дигиталните експерти. Основната им мисия е да популяризират дигиталните технологии и да подпомогнат развитието на дигиталния бранш в България и Европа.

Събитието е част от мащабния проект Digital4Bulgaria, който тази година се проведе общо в 10 града в страната. Лекторите на конференцията са експерти с доказан опит, професионалисти в сферата на дигиталното предприемачество, които ще споделят своя опит и знания на конференцията Digital4Vidin. Целта на събитието е да създаде условия за споделяне на експертни знания, да подобри условията за правене на бизнес и да запали още повече искрата у младите хора с амбиции в сектора.

Част темите, които ще бъдат представени на конференцията, са: " Социални мрежи през 2024“, "Изкуствения интелект и как да го използваме в ежедневието си“, "Как да бъдем успешни с помощта на дигиталните технологии“ и "Как да развием нашите таланти и да бъдем дигитални и софтуерни специалисти“, допълват организаторите.

Сред лекторите е Анна Ценова, която има над 10 години опит в създаването на маркетингови стратегии, които генерират стойност. Тя е маркетинг мениджър, Updata One, която ще запознае участниците с използването на изкуствения интелект за маркетинг през 2024.

Димитър Иванов, представител на Head of Marketing, VALIVAL, ще представи темата " Социалните мрежи 2024 - как да ги използваме ефективно за бизнеса“. Иванов има повече от 12 години професионален опит в сферата на дигиталния маркетинг и предприемачеството. Днес той е част от мениджърския екип на дигитална агенция Valival, където успешно развива креативни и успешни практики, свързани с онлайн и офлайн активностите на различни малки и големи брандове.