Видин е домакин на националната програма "Заедно в изкуствата и спорта“, предаде  репортер на "Фокус“. В рамките на проявата се провеждат поредица от спортни ученически състезания по различни видове спорт. Във Видин децата се състезават в три вида спорт – футбол, волейбол и баскетбол. Срещите във Видин се провеждат в спортна зала "Фестивална“, спортен комплекс "Колодрума“, физкултурните салони на математическата гимназия "Екзарх Антим I“ и основно училище "Любен Каравелов“, уточняват от видинското кметство .

Програмата "Заедно в изкуствата и спорта“ е на Министерството на образованието и науката и обхваща ученици от държавни, общински и частни училища на територията на България от 1 до 12 клас. Целта на програмата е да подпомогне формирането в учениците на умения за екипна работа чрез участието им в колективни спортове и изкуства.

За участниците в спортните надпревари има отличия, осигурени от организаторите.

Националната програма "Заедно в изкуствата и спорта“ се провежда със съдействието на Община Видин и Регионалното управление на образованието (РУО) – Видин, уточняват от кметството.