ВиК - Сливен и Югоизточно държавно предприятие отбелязват  Световния ден на водата – 22 март с доброволческа инициатива за засаждане на 

дръвчета. Фиданките се засаждат  на териториите, обслужвани от сливенския ВиК оператор, съобщи инж. Пламен Трифонов, управител на местното водоснабдително дружество.

"С общи усилия, всички ние от сектора, по инициатива на "Български ВиК Холдинг“, в лицето на "ВиК-Сливен“, съвместно с "Югоизточно Държавно Предприятие“ ДП приехме с отворени обятия идеята да поставим началото на едно добро дело. Приоритет за нас е да опазим и поддържаме наличните водни ресурси, както и да смекчаваме екологичния отпечатък върху природата. С подобни практики искаме да вдъхновим хората към положителна промяна и поглед в посока опазването и подобряването на околната среда", заяви Трифонов. 

Производствената дейност на ВиК - Сливен се развива върху територията на общините от Сливенска област – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. В четирите общини обслужвани от фирма "ВиК" - Сливен са обхванати общо 106 населени места с население 229 684 души, като в региона няма неводоснабдено населено място.

Обслужват се общо 1125 км вътрешна водопроводна мрежа и 755 км външна водопроводна мрежа.