Казусът с преотдаването под наем на общински имот влезе в Общинския съвет на Пловдив. Веселина Александрова отправи питане към кмета Костадин Димитров във връзка с доклад на бившия директор на общинския инспекторат, предава "Фокус".

В случая става въпрос за констатиране на предполагаема злоупотреба от тогавашния кмет на Тракия Костадин Димитров с общински имот на ул. "Съединение" № 11 в "Тракия". Инспекторите от ПОИ са съставили актове, които са оспорени в съда, а в последствие прокуратурата е започнала разследване.

Според доклада на бившия директор на ПОИ Асен Стефанов, който се разпространява в публичното пространство, едно частно дружество отдава под наем на друго частно дружество общинския имот.

Същият е даден под наем от април 2022 г. със срок 10 години. Александрова настоява до следващото заседание на Общинския съвет да се даде информация въпросният имот собственост ли е на община Пловдив. Ако не е - кога и на какво основане е загубено това право. Ако е - общината получава ли приходи или обезщетение за ползване на този терен от април 2022 г. и има ли издадено разрешение за ползване.