Липсваща информация кога точно е отнета книжката на Веселин Тачев, който през януари 2023 причини ПТП с жертва, стана причина за отлагането на процеса за септември, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че инцидентът е станал малко след 7.30 ч. на булевард "Марица" под моста на Герджика. Шофьор на колата е 18-годишният тогава Тачев, който е с 6-месечен стаж зад волана. 

Във върпосния ден блъска на пешеходната пътека жена, която впоследствие се оказва заместник-директор на СУ "Цар Симеон Велики" Милена Петрова.

2 седмици лекарите от УМБАЛ "Свети Георги“ се борят за живота й, но на 21 януари 2023 г. тя почива.

На заседанието по-рано днес Тачев призна вината си и пожела делото да мине по съкратеното съдебно следствие. 

Желанието му бе порязано от съдия Веселина Евстатиева. По думите ѝ няма конкретна информация кога е отнета книжката му, а това е важно за окончателното решаване на делото. 

"Изказвам искрено съжаление на близките на пострадалата и съболезнования", каза Тачев в зала.

Припомняме, че миналият месец делото отново бе отложено заради сгрешена дата за раждане в обвинителния акт.

Синът на починалата, който е страна в процеса не пожела да коментира този път нищо пред журналистите, но каза, че ще го направи след края на съдебния процес.

"Надявам се на справедливост, трябва да има последствия за отнемането на човешки животи", сподели той на предишното заседание.

Следващото дело е насрочено за 16 септември, който ще бъде поредният първи учебен ден без г-жа Петрова за много ученици.