Тежко пътнотранспортно произшествие взе жертва на пътя Пазарджик-Пловдив тази сутрин. Сигналът е получен на тел 112 около 9:30 ч. Незабавно са изпратени екипи на пожарната в Пазарджик, на РУ-Пазарджик и екипи на сектор Пътна полиция. 

ПТП е станало между два леки автомобила и микробус, в резултат на което единият от леките автомобили се е запалил, а гасителните действия на пожарната продължават и в този момент. В ОДМВР-Пазарджик имат данни за един загинал, съобщи за "Фокус" говорителят на полицията в областния град Мирослав Стоянов. Жертвата е изгоряла в автомобила си. Тепърва ще се изяснява точната причина за смъртта, дали човекът е починал при пътнотранспортно произшествие или в резултат на пожара. Останалите участници в катастрофата са с леки травми и наранявания.

Линейки и пожарни са на място. Катастрофата е станала в отсечката между разклоните за Мало Конаре и Говедаре. Участъкът е затворен за движение, докато се разчисти местопроизшествието, трафикът се пренасочва през Говедаре, Хаджиево и Огняново.