В Деня за размисъл подготовката за изборите за народни представители и депутати за Европейки парламент във Велико Търново тече с пълна сила. Част от главната улица на града е затворена, защото Секционните избирателни комисии взимат бюлетините за утрешния ден, предаде кореспондент на "Фокус". Изборните книжа за цялата община тръгват от сградата на местната администрация, като се пренасят с полицейски кордон. По същия начин ще бъдат транспортирани и машините за гласуване. По закон ще останат в заключените секции и под охрана до началото на изборния ден, което ще е в 7:00 часа утре. 

Всички институции не само във Велико Търново, но и в областта заявиха, че са готови за изборния ден. Сигурността е обезпечена от екипи на полицията и пожарната. Членовете на СИК-овете са преминали обучения. От Районната избирателна комисия обясниха, че заедно с Областна администрация са създали необходимата органозация за прием на изборните книжа. 

В региона, както и в цялата страна, ще се гласува с хартиени бюлетини и машини. 

Общо образуваните секции са 416, като от тях по специален ред са направени 15. 5 са подвижните секционни избирателни комисии – 1 във В. Търново, по 1 в Сухиндол, Павликени, Полски Тръмбеш и Горна Оряховица.

Специализирани болнични и друг вид секции има в община В. Търново – в ареста, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ и Дом за стари хора – село Балван.

306 са секциите, в които ще има гласуване и с машина, и с хартия.