Гласовитата малка певица от Велико Търново Виктория Ганчева се завърна с награда от конкурса "Морско конче" във Варна. Вики е възпитаник на Детско естрадно студио "Румина“, предаде кореспондент на "Фокус“. В състезанието участваха близо 140 деца от цялата страна, като най-добрите от тях достигнаха финалния трети тур.

9-годишната Вики Ганчева се представи с песните "Жена на всички времена" и "Hallelujah" и се пребори за втората награда в силната втора възрастова група. Призовете в този конкурс не се поделят и спечелването им еднолично повишава тяхната стойност.

Отлично представяне във Варна, макар и без място в призовите тройки, записаха и останалите три финалистки на студио "Румина" – Хриси Машова (на 8 години), Велислава Мянушева (на 10 години) и Божидара Якимова (на 14 години)

Авторитетното жури, председателствано от композитора Доно Цветков, удостои с Гран при Виктория Пощарова от Шумен. Тя се представи в конкурсната програма с жив акомпанимент на пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови, носители на десетки награди от национални и международни конкурси.

Организатори на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче“ са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна , Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс - Варна.

Следващия уикенд за Вики предстои ново изпитание. Тя е селектирана за участие във финала на Х–я Юбилеен Фестивал – конкурс за вокални изпълнители "Вярвай, искай, можеш“ в Банкя, където ще се представи в две категирии – "Песен на роден език" и "Песен от филми и мюзикъли".

Този уикенд е горещ и за още една малка възпитаничка на ДЕС "Румина" – Александра Иванова ( на 6 години) За втори път Алекс ще вземе участие в големия международен конкурс "Radiant Ray of Music" в столицата на Молдова – Кишинев. В състава на "Silver Yantra team – Bulgaria" e включена и носителката на Наградата на Председателя на великотърновския Общински съвет – Велико Търново Венцислав Спирдонов Виктория Каменчева от Пловдив. Селекционер на тима и член на Международното жури за България е Румяна Начева – директор на МК "Сребърна Янтра" – В. Търново.