Велико Търново отново става столица на туризма. За 19-ти пореден път градът ще е домакин на Международното изложение "Културен туризъм“, предаде кореспондент на “Фокус". Най-голямата туристическа борса у нас ще е в дните от 8 до 10 октомври, като през тази година лоацията е изцяло нова - Бизнес център Велико Търново /BCVT/.

В старата столица своя туристически продукт, потенциал и култура ще покажат десет държави: България, Германия, Испания, Турция, Азербайджан, Румъния, Китай, Гърция, Сърбия и Северна Македония. Акцент в изложението са и представянията на българските общини.

Многобройни събития, презентации и дегустации са подготвени за гостите на изложението.

Официалното откриване е на 8 октомври в 18:00 часа. На 9 и 10 октомври многобройните щандове ще са отворени от 9:00 до 18:30 часа.

Кулминацията на изложението ще бъде на 9 октомври, когато в ресторанта на Бизнес Център Велико Търново ще се проведе кулинарната презентация "Вкусът на една дестинация“. Специален гост и водещ ще бъде Executive Chef Стилианос Дигас, президент на Гилдията на професионалните готвачи на Гръцката гастрономия, който ще представи емблематични ястия заедно с ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон“.

Организиран е и специален транспорт за участниците и гостите на МТИ "Културен туризъм“. Шатъл автобусът ще пътува на 9 и 10 октомври по маршрут от Хотел "Янтра“ през централната градска част и бул. "България“ до Бизнес Център Велико Търново. Спирките са същите като на градския транспорт: Площад "Велчова завера“, "Халите“, МДТ "Константин Кисимов“, Съдебна палата, Европейски информационен център, "Беляковско шосе“ и BCVT.

От спирката на хотел "Янтра“ автобусът ще тръгва в 9:00 часа, 10:00 часа, 16:00 часа и 17:00 часа, а от BCVT – в 9:30 часа, 10:30 часа, 16:30 часа и 18:30 часа.

МТИ "Културен туризъм“ се организира за 19-а поредна година от Община Велико Търново и Общинската агенция за туризъм "Царевград Търнов".

За повече информация относно програмата: www. culturaltourism.info