Домакин на Националния шампионат по лека атлетика беше за трета поредна година Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Стадион "Ивайло“ в старата столица приема най-престижното у нас състезание за четвърти път в своята 65-годишна история, уточняват от Община Велико Търново.

Над 1300 бяха спортистите, които се бориха за медали в различни дисциплини в последните три дни.

Кметът Даниел Панов поздрави лично великотърновския лекоатлет Деян Гемижев за поредния успех – той отново е шампион на България в хвърлянето на диск. Благодари и на неговия баща и личен треньор Николай Гемижев. Освен това градоначалникът награди медалистите в бягането на 400 метра с препятствия при мъжете и жените, както и на скок дължина при мъжете, където златен медал взе Божидар Саръбоюков – световен вицешампион на скок височина.

"Заедно с Диян Драшков от Българската федерация по лека атлетика уверихме, че доброто ни сътрудничество ще продължи и занапред – поредното домакинство на най-престижното състезание е признание за отличната материална база във Велико Търново. Специално за стадион "Ивайло“ от БФЛА закупиха и предоставиха лицензирано оборудване "Поланик“ за 140 000 лева, което включва скочище за овчарски скок и 110 състезателни препятствия“, посочи още кметът Панов.