Великденски базар ще заработи в Добрич през втората половина на април, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Както всяка година базарът ще бъде разположен на площад "Свобода" и по бул. "25-ти септември“ – пешеходна зона. Дейностите ще се осъществяват върху 9 места по 6 кв. м. и 4 места по 12 кв. м. по схема за разполагане, утвърдена от главния архитект.

Ще се предлагат великденска украса, подаръчни стоки с великденска тематика и цветя. Във Великденския базар могат да участват земеделски производители, занаятчии, производители, които реализират собствената си продукция, еднолични търговци и юридически лица.

Заявления за участие могат да се подават в периода от 4 до 11 април включително, като всеки желаещ да участва в базара подава заявление за издаване на разрешение за търговска дейност на работно място "Икономическо развитие" в Центъра за услуги и информация в Община град Добрич. Подробна информация е публикувана на официалния уебсайт на Община град Добрич www.dobrich.bg. Базарът ще се проведе в дните от 15 до 25 април включително.

Жулиета НИКОЛОВА