Областна дирекция на МВР – Кюстендил предупреди всички поклонници, които ще се отправят към Рилския манастир и Седемте рилски езера, предаде "Фокус“. Преди  големия християнски празник Свето Успение Богородично  се очаква да бъде засилен  трафикът към  Рилския манастир.

За да бъде гарантирана сигурността на миряните и гостите,  в района на манастира  ще има засилено полицейско присъствие на 14 и 15 август, в охранителната операция ще бъдат включени и служители на жандармерията.

"Призоваваме гражданите да спазват правилата за движение,  да не спират в активната пътна лента и да спазват указанията на полицаите“, казаха от дирекцията.

Освен това се отправя апел към всички, да не се  палят огньове, за да не се причиняват пожари. Да не оставят в паркираните автомобили документи и ценности. Хората да бъдат с повишено внимание, за да не станат жертва на джебчии.

При възникване на проблем гражданите могат да позвънят на тел. 112 или да се обръщат към полицаите в района на Рилския манастир.

От 16 до 19 август на Седемте рилски езера ще се проведе съборът на Бялото братство. В района на събора и по маршрута за придвижване на участниците  и гостите  ще има засилено полицейско присъствие.

За да не се допуснат инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника, служители на Районно управление - Дупница и придадени сили ще проведат специализирана полицейска операция.