Чакащите за общинско жилище в Кюстендил имат срок за изпълнение на вменено им задължение, предаде "Фокус“. Съгласно действащата наредба за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища всички семейства, включени в картотеката на граждани за настаняване в общински жилища под наем за 2024 година са длъжни да подадат заявление и декларация.

Срокът за това е 31 октомври 2024 година. Картотекирането на нуждаещите се от жилища граждани, се извършва въз основа на заявление с приложена декларация по образец. Декларацията съдържа трите имена, броя, ЕГН, семейно положение и адресна регистрация на членовете на семейството.

Вписват се жилищните условия, при които живее семейството към момента на подаване на заявлението, данни за вида и собствеността на обитаваните помещения.

Посочва се информация за извършени сделки с недвижими имоти, притежавано имущество, общ брутен годишен доход на членовете на семейството за последните 12 месеца, данни за предишно картотекиране, информация необходима за определяне на подгрупите.

Неподалите горепосочените документи ще отпадат от картотеката на граждани за настаняване в общински жилища под наем за 2025 година.