Практическото проиграване на действията на компетентните органи при получаване на сигнал за инцидент на пътя с пострадали се състоя на пътен възел "Макреш“ (неизползван участък от скоростен път Видин – Ботевград в посока Видин) при спазване на изискванията за безопасност.

В тазгодишното пълномащабно учение, което е част от Годишната план-програма за безопасност на движението по пътищата на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Видин, се включиха силите и средствата на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ - Видин, сектор "Пътна полиция“ към ОД на МВР, Център за спешна медицинска помощ, Български червен кръст, както и представители на Областно пътно управление, Община Видин, Областен отдел “Автомобилна администрация“, спасителен отряд на сектор "СОД“ към РД "ПБЗН– гр. Монтана.

Областният управител на област Видин поздрави всички заинтересовани институции, комисар Стилиян Пешев – директор на РД "ПБЗН“ – Видин, който е и ръководител на учението, за отеленото време и ресурс в реализирането на мероприятието. Г-жа Арутюнян изказа и благодарности за труда и съпричастността на доброволците от младежката организация на БЧК, като изрази увереност, че и занапред ще продължават да се включват в обществено значими каузи.

Областният управител даде положителна оценка за изпълнението на практическото проиграване, като увери, че с цел да се намалят пътните инциденти във видинския регион, и през следващите години ще се организират още по-широкообхватни изяви в тази посока.

Целта на днешното пълномащабно учение бе координиране действията на институциите за ефективно и адекватно реагиране при верижна катастрофа, настъпила следствие на висока скорост от страна на участниците в движението и неспазване на необходимата дистанция.