Предприети са мерки по издаване на български лични документи, съобщават от МВР. Те разпространиха съобщение, което гласи следното:

Уважаеми граждани,

Всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на лични карти и паспорти, с платена такса за обикновена или бърза услуга, във всяко едно от звената "Български документи за самоличност“ (БДС) на територията на столицата.

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и за удобство на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС, с платена такса за обикновена услуга, могат да се подават и в звената БДС към районните управления на територията на столицата.

Работно време на звената БДС към районните управления (РУ) на територията на София в делнични дни:

-  от 08.30 ч. до 17.30 ч., без обедна почивка.

Заявления за издаване на лични карти и паспорти с платена такса за експресна услуга се подават в отдел БДС-СДВР на адрес: бул. "Княгиня Мария Луиза“ № 91.

Работно време на отдел БДС-СДВР, с адрес: бул. "Княгиня Мария Луиза" № 91  (Център за административно обслужване) в делнични дни:

- от 08.30 ч. до 17.30 ч., без обедна почивка.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС, в което е подадено заявлението.

График на дежурните звена БДС на територията на столицата за съботните дни с работно време от 08.30 ч. до 14.30 ч.:

- 03 август - Осмо РУ;

- 10 август - Девето РУ;

- 17 август - Първо РУ;

- 24 август - Второ РУ;

- 31 август - Трето РУ.