Какво се случи в археологическото лято в Пловдив. В две последователни предавания "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" ще ви информираме по тази важна за Пловдив тема. Археологическият сезон е изпълнен с открития, важни за науката.

В края на миналата седмица археолозите от Регионалния археологически музей показаха резултатите от тригодишните археологически проучвания, с които Пловдив днес може да се гордее – тези на Голямата могила в район Южен. Това е един от многото обекти, които бяха проучвани през този археологически сезон. 

Резултатите от работата на Голямата могила вече са на лице - разкрит и документиран е уникален тракийски храм на повече от 2300 години - единствен разкрит такъв в България. За тази уникална находка ще ни разкаже в предаването днес директорът на Регионалния археологически музей в Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов.

Ще чуем още и кметът на Пловдив Костадин Димитров, както и зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, които бяха на място при обекта, за да покажат находката и да ни съобщят още новини, важни за Пловдив.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", от понеделник до четвъртък, на честота 89.9 MHz, от 14.00 до 15.00 часа. Повторението се излъчва същите дни от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.