Кметовете и кметските наместници на малките населени места в община Кюстендил проведоха месечно съвещание, предаде репортер на "Фокус“. В срещата участваха кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, както и представители на общинската администрация. Една от важните теми обсъдени по време на съвещанието, беше подготовката за провеждането на предстоящите парламентарни избори.

Кметовете на селата имат ангажимент относно проверка на изборните помещения и тяхното добро състояние. В помещенията ще бъдат разположени секционните избирателни комисии и ще се провежда гласуването за народни представители.

"Всички сме готови, от наша страна проблеми няма да има. Само да дойде времето и да гласуват хората“, каза кметът на село Соволяно Пламен Илиев.

На срещата е посочено, че в малките населени места ще бъдат създадени екологични точки за разделно събиране на отпадъци. Кметовете на по-големите села трябва да определят местата, където ще бъдат поставени съдовете. Проведен е и разговор относно зеления отпадък, получаван след почистване на зеленчуковите градини. Общината има готовност за събиране на този вид отпадък, който трябва да бъде изхвърлян на определени места.

В село Соволяно предстои отмяната на въведеното режимно водоснабдяване. Очаква се да започне и ремонтът на водопроводната мрежа в селото.