Съветниците в Кюстендил се събират на заседание, съобщи за "Фокус“ председателят на Общинския съвет в града Димитър Велинов. Заседанието е насрочено за 10.00 часа в залата на Общината. В предварителния дневен ред са включени шест докладни записки. Съветниците трябва да решат за числения, ръководния и членския състав, на Постоянна комисия за установяване на конфликт на интереси по Закона за противодействие на корупцията в Общински съвет Кюстендил, мандат 2023 – 2027 г.

Освен това ще трябва да определят ръководните органи и членовете на постоянните комисии към местния парламент. Ще се изберат и общински съветници за участие в комисията от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

В дневния ред е включен избор на представител на Общински съвет – Кюстендил в Областния съвет за развитие на Област Кюстендил, както и член в състава на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия в област Кюстендил и за подпомагане изпълнението на дейностите по чл. 64 от Закона за защита при бедствия. Ще трябва да се определи и представител на Общински съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).