Във връзка с предстоящата Задушница, която предхожда Великия пост, в храмовете на Кюстендил ще се отслужи Заупокойна Света Литургия. След това ще бъде отслужена и Обща Панихида. Това съобщиха за "Фокус“ от Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия. Съгласно разпоредбите на Светата Православна църква на 9 март литургията ще започне от 9.00 часа.  

"Предвид зачестилите от православни християни въпроси дали ще има свещеници в гробищните паркове, уведомяваме православното население, че свещеници ще има в гробищните паркове както винаги, но след отслужване на заупокойните последования по храмовете. Заупокойни служби и посещение на гробовете на покойниците могат да се извършват не само до обяд, а през целия ден“, посочиха от Архиерейското наместничество.

Във връзка с Месопустна задушница и очаквания натоварен трафик на 9 март, Община Дупница организира безплатен автобусен транспорт от жилищен комплекс "Бистрица" и "Тева" до гробищен парк. Транспортът ще се извършва с белите автобусчета на Община Дупница, като часовете за потегляне от начална спирка и за двете дестинации са 9.00 часа, 11.00 часа и 14.00 часа Обратно автобусчетата ще се връщат след 15 - минутен престой при гробищния парк.

Графикът на движение на автобусна линия номер 2, от редовния градски транспорт, ще бъде през 10 минути и тя ще е със стандартна цена на билетите.